Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp
Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp
Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp

Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp

849845516800004
Morot- och potatisstomp1 fp morötter, 300 g1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja½ tsk saltDillsås1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 fp dill, 20 g1 msk buljongpulver (alt 1 grönsaksbuljongtärning)1 msk dijonsenap½ krm cayenneppeppar2 msk vitvinsvinäger1 krm salt1 fp matlagninsgrädde LF, 3 dlUgnsbakad sej i dillsås1 fp sejfilé, 300 g½ tsk salt½ fp dill, 10 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två kastruller och en ugnsform 20 x 30 cm.2. Morot- och potatisstomp: Skär morötter i ca 3 cm bitar och halvera potatis. Koka i saltat vatten i ca 25 min. Häll av vattnet, tillsätt olivolja, salt och mosa till ett stomp.3. Dillsås: Hetta upp den andra kastrullen med neutral olja. Skiva vitlök och fräs på medelvärme i 2 min. Hacka hela fp dill. Blanda buljongpulver, dijonsenap, cayennepeppar, vitvinsvinäger, hälften av dillen, salt och matlagningsgrädde i kastrullen och koka upp.4. Ugnsbakad kolja i dillsås: Salta fisken, lägg i ugnsformen och slå över såsen. Baka i mitten av ugnen i ca 10 min. Toppa formen med resten av dillen.5. Servera fisken ur ugnsformen tillsammans med morot- och potatisstompet.