Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad
149185915510002Potatisstomp1 fp potatis, 450 gFänkål och morötter1 fänkål1½ msk neutral olja1 fp morötter, 300 g1 gul lök1 vitlöksklyftor1 krm cayennepeppar2 dl vatten2 msk vitvinsvinäger2 msk dijonsenap1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)2 msk majsstärkelse1 fp sejfilé, 300 g1½ krm saltZucchinisallad1 zucchini1 msk vitvinsvinäger1 msk olivolja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°, ta fram en kastrull, en traktörpanna med lock, bunke, ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Potatisstomp: Koka potatisen i saltat vatten.3. Fänkål och morötter: Dela fänkål i 4 klyftor. Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja och stek fänkålen på snittsidan i ca 2 min/sida. Under tiden du steker fänkålen så skär morötter i ca 1 cm breda slantar, skala och skiva lök och vitlök. Tillsätt sedan löken, vitlöken, morötterna och cayennepeppar i pannan och stek i ytterligare ca 5 min.4. Fortsättning: Blanda vatten, vitvinsvinäger, dijonsenap, matlagningsgrädde, buljongpulver och majsstärkelse bunken och tillsätt i traktörpannan. Rör runt och sänk värmen och låt koka med lock i ca 10 min.5. Sejfilé: Salta fisken i ugnsformen. Slå sedan såsen med grönsakerna över fisken och baka i ugnen i ca 8 min.6. Zucchinisallad: Skiva zucchini tunt med mandolin eller osthyvel och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.7. Servera den ugnsbakade fisken med zucchinisalladen och potatisen.