Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad
Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad
Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad

Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad

149185915510002
Potatisstomp1 fp potatis, 450 gFänkål och morötter1 fänkål1½ msk neutral olja1 fp morötter, 300 g1 gul lök1 vitlöksklyftor1 krm cayennepeppar2 dl vatten2 msk vitvinsvinäger2 msk dijonsenap1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)2 msk majsstärkelse1 fp sejfilé, 300 g1½ krm  saltZucchinisallad1 zucchini1 msk vitvinsvinäger1 msk olivolja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°, ta fram en kastrull, en traktörpanna med lock, bunke, ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Potatisstomp: Koka potatisen i saltat vatten.3. Fänkål och morötter: Dela fänkål i 4 klyftor. Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja och stek fänkålen på snittsidan i ca 2 min/sida. Under tiden du steker fänkålen så skär morötter i ca 1 cm breda slantar, skala och skiva lök och vitlök. Tillsätt sedan löken, vitlöken, morötterna och cayennepeppar i pannan och stek i ytterligare ca 5 min.4. Fortsättning: Blanda vatten, vitvinsvinäger, dijonsenap, matlagningsgrädde, buljongpulver och majsstärkelse bunken och tillsätt i traktörpannan. Rör runt och sänk värmen och låt koka med lock i ca 10 min.5. Sejfilé: Salta fisken i ugnsformen. Slå sedan såsen med grönsakerna över fisken och baka i ugnen i ca 8 min.6. Zucchinisallad: Skiva zucchini tunt med mandolin eller osthyvel och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.7. Servera den ugnsbakade fisken med zucchinisalladen och potatisen.