Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad
Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad
Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad

Ugnsbakad sejfilé med fänkål, morot och zucchinisallad

749085449580003
Potatisstomp1 fp potatis, 900 gFänkål och morötter1 fänkål2 msk neutral olja1 fp morötter, 500 g1 gul lök2 vitlöksklyftor1½ krm cayennepeppar3 dl vatten2 msk vitvinsvinäger3 msk dijonsenap1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)2 msk majsstärkelse1 fp sejfilé, 600 g½ tsk saltZucchinisallad1 zucchini1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°, ta fram en kastrull, en traktörpanna med lock, bunke, ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Potatisstomp: Koka potatisen i saltat vatten.3. Fänkål och morötter: Dela fänkål i 4 klyftor. Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja och stek fänkålen på snittsidan i ca 2 min/sida. Under tiden du steker fänkålen så skär morötter i ca 1 cm breda slantar, skala och skiva lök och vitlök. Tillsätt sedan löken, vitlöken, morötterna och cayennepeppar i pannan och stek i ytterligare ca 5 min.4. Fortsättning: Blanda vatten, vitvinsvinäger, dijonsenap, matlagningsgrädde, buljongpulver och majsstärkelse i bunken och tillsätt i traktörpannan. Rör runt, sänk värmen och låt koka med lock i ca 10 min.5. Sejfilé: Salta fisken i ugnsformen. Slå sedan såsen med grönsakerna över fisken och baka i ugnen i ca 8 min.6. Zucchinisallad: Skiva zucchini tunt med mandolin eller osthyvel och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.7. Servera den ugnsbakade fisken med zucchinisalladen och potatisen.