Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
149906060720001Ajvargratinerad torsk1 fp torskfilé, ca 450 g½ tsk salt1 tsk paprikapulver1 fp ajvar, 350 g1 fp färskost ramslök, 125 g1 fp riven hårdost, 50 gBulgur5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp bulgur, 250 gSallad1 fp gemsallad, 160 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, en bunke och salladsskål.2. Ajvargratinerad torsk: Lägg ut torskfilé i formen, krydda med salt och paprikapulver. Blanda ajvar och färskost i bunken. Häll ut blandningen över fisken och strö över riven hårdost. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.3. Bulgur: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i ca 7 min under lock till vattnet kokat bort.4. Sallad: Plocka bladen från gemsallad och lägg i salladsskålen. Ringla över olivolja, vitvinsvinäger och salt.5. Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulguren och salladen.