


Ugnsbakad torsk med kokt potatis och gremolata
9492542723800011 fp potatis, 450 g Gremolata½ rödlök1 fp persilja, 20 g½ citron1 vitlöksklyfta4 msk olivolja2 krm saltUgnsbakad torsk1 msk olivolja1 fp torskrygg, ca 250 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar½ rödlök½ fänkålSallad½ fänkål1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja½ citron1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull med lock, två skålar och ugnsform 15 x 20 cm. 2. Koka potatis. 3. Gremolata: Finhacka rödlök, persilja och lägg i skålen. Tillsätt skalet och saften från citron, pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt. 4. Ugnsbakad torsk: Smörj formen med olivolja och i lägg torkrygg. Strö över salt och svartpeppar. Klyfta rödlök och fänkål tunt. Häll över gremolatan över torsken och fördela rödlöken och fänkålen runtom. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 min.5. Sallad: Skär fänkål tunt (gärna med en mandolin) och blanda med salladsmix, olivolja, citronsaft och salt i skålen. 6. Servera torsken med såsen från ugnsformen, den kokta potatisen och salladen.