Ugnsbakad torsk med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad torsk med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad torsk med kokt potatis och gremolata

Ugnsbakad torsk med kokt potatis och gremolata

449934308110003
1 fp potatis, 900 gGremolata½ rödlök1 fp persilja, 20 g½ citron1 vitlöksklyfta4 msk olivolja2 krm saltUgnsbakad torsk1 msk olivolja1 fp torskfilé, ca 600 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar½ rödlökSallad1 minigurka 1 fänkål1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja2 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull med lock, två skålar och ugnsform 20 x 30 cm. 2. Koka potatis. 3. Gremolata: Finhacka rödlök, persilja och lägg i skålen. Tillsätt skalet och saften från citron, pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt. 4. Ugnsbakad torsk: Smörj formen med olivolja och lägg i torskfilé. Strö över salt och svartpeppar. Klyfta rödlök. Häll gremolatan över torsken och fördela rödlöken runtom. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 min.5. Sallad: Skär minigurka och fänkål tunt (gärna med en mandolin). Blanda samman grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Servera torsken med såsen från ugnsformen, den kokta potatisen och salladen.