Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon
Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon
Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon

Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon

349145846740003
Ugnspannkaka4 dl havremjöl6 dl mjölk6 ägg1 tsk bakpulver3 krm saltBrysselkål och äppelsallad1 fp brysselkål, 400 g1 msk neutral olja2 tsk salt1 krm svartpeppar2 äpple1 fp kokta röda linser, 380 g1 fp persilja, 20 g2 msk vitvinsvinägerLingon1 fp lingonsylt, 365 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 225°, ta fram två ugnsformar 20x30 cm och bakplåtspapper.2. Ugnspannkaka: Vispa mjöl med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk, ägg, bakpulver, salt och vispa slätt. Låt svälla i 5 min. Häll smeten i den ena formen med bakplåtspapper i botten. Baka i mitten av ugnen i ca 25-30min.3. Brysselkål och äppelsallad: Halvera brysselkål, lägg i formen och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.4. Kärna ur och skär äpplen i skivor. Skölj linser och hacka persilja. När brysselkålen är klar vänd ner äppelskivorna, linserna, persiljan och vitvinsvinäger i formen och blanda runt.5. Servera pannkakan och brysselkålssalladen direkt ur formarna och lingonsylt vid sidan.