Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon
Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon
Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon

Ugnspannkaka, rostad brysselkål & äppelsallad med lingon

649245627030005
Ugnspannkaka4 dl havremjöl6 dl mjölk4 ägg1 tsk bakpulver3 krm saltBrysselkål och äppelsallad1 fp brysselkål, 400 g1 msk neutral olja2 tsk salt1 krm svartpeppar1 äpple1 fp persilja, 20 g2 msk vitvinsvinägerLingon1 fp lingonsylt, 365 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 200°, ta fram två ugnsformar 20x30 cm och bakplåtspapper.2. Ugnspannkaka: Vispa mjöl med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt sedan resterande mjölk, ägg, bakpulver, salt och vispa slätt. Låt svälla i 5 min. Häll smeten i den ena formen med bakplåtspapper i botten. Baka i mitten av ugnen i ca 25-30min.3. Brysselkål och äppelsallad: Halvera brysselkål, lägg i den andra formen, blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och rosta i ugnen i ca 20 min.4. Kärna ur och skär äpple i skivor. Hacka persilja. När brysselkålen är klar vänd ner äppelskivorna, persiljan och vitvinsvinäger i formen med brysselkål och blanda runt.5. Servera pannkakan och brysselkålssalladen direkt ur formarna och lingonsylt vid sidan av.