Ugnsrostad blomkål med pumpafrö, tomatbulgur och hummus
349295324740004Ugnsrostad blomkål1 fp pumpakärnor, 200 g1 blomkål1 ½ tsk salt1 msk paprikapulversmör1 dl vattenTabbouleh1 msk olivolja1 ½ msk tomatpuré1 tsk kanel1 fp bulgur, 250 g2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)5 dl vatten1 fp tomater, 400 g1 citron (skal)Hummus1 fp kikärtor, 380 g½ dl kikärtsspad1 citron (saft)2 msk olivolja1 msk mald spiskummin½ vitlöksklyfta1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull, en större salladsskål, stavmixer, mixerbunke och en skål.2. Ugnsrostad blomkål: Lägg pumpakärnor i ugnsformen. Ansa blomkålen, dela ner i buketter och lägg i formen. Krydda blomkålen med salt och paprikapulver. Använd en osthyvel och hyvla smör över blomkålen. Häll vatten i ugnsformen och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Tabbouleh: Hetta upp kastrullen på hög värme med olivolja och fräs tomatpuré, kanel, bulgur och buljongpulver i 1 min. Slå på vatten, sänk värmen och låt sjuda i ca 10-12 min under lock. Tärna tomater och lägg i salladsskålen med rivet citronskal. När bulgurn är klar, vänd ner den i salladsskålen och blanda runt.4. Hummus: Mixa kikärtor, kikärtsspad, citronsaft, olivolja, spiskummin, vitlök och salt slätt i mixerbunken och lägg över i skålen.5. Servera den nyrostade blomkålen direkt ur formen med tabboulehn och hummusen vid sidan av.