Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta
Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta
Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta

Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta

849365230210007
Rostad kyckling1 fp kycklingben, ca 900 g1 krm cayennepeppar1 tsk salt1 msk neutral oljaKokos och ingefära gryta1 bit ingefära (ca 2 msk hackad)1 vitlöksklyfta1 gul lök1 fp morötter, 300 g1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp kokosmjölk, 250 g3 dl vatten 1 msk majsstärkelse1 lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna.2. Rostad kyckling: Blanda kycklingben i formen med cayennepeppar salt och neutral olja. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kokos- och ingefära gryta: Skala ingefära. Hacka vitlök och ingefäran. Halvera och skiva lök. Skär morötter och potatis i mindre bitar. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek vitlöken, ingefäran, löken och buljongpulver på medelhög värme i 1 min. Tillsätt sedan morötterna, potatisen, kokosmjölk, vatten, majsstärkelse och låt koka i ca 20 min. Riv ned limeskal precis innan servering och klyfta limen.4. Servera grytan tillsammans med den nyrostade kycklingen och klyftad lime.