Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta
Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta
Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta

Ugnsrostad kyckling i kokos och ingefärsgryta

849755123100005
Rostad kyckling1 fp kycklingben, ca 900 g1 krm cayennepeppar1 tsk salt1 msk neutral oljaKokos och ingefärsgryta1 bit ingefära (ca 2 msk hackad)1 vitlöksklyfta2 gul lök1 fp morötter, 500 g1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar2 fp kokosmjölk, 500 g5 dl vatten2 msk majsstärkelse1 lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna.2. Rostad kyckling: Blanda kycklingben i formen med cayennepeppar, salt och neutral olja. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kokos- och ingefärsgryta: Skala ingefära. Hacka vitlök och ingefäran. Halvera och skiva lök. Skär morötter och potatis i mindre bitar. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek vitlöken, ingefäran, löken och buljongpulver på medelhög värme i 1 min. Tillsätt sedan morötterna, potatisen, kokosmjölk, vatten, majsstärkelse och låt koka i ca 20 min. Riv ned limeskal precis innan servering och klyfta limen.4. Servera grytan tillsammans med den nyrostade kycklingen och klyftad lime.