







Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
1495442893400051 fp emmervete, 250 gRostade rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp getost, 180 g½ fp valnötter, 50 g½ msk honungDressing2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk dijonsenap½ msk honung2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp blandade bönor, 380 g1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp gemsallad, 180 g
0 kr
1. Förbered: Ha ugnen varm på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser. 2. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Rostade rödbetor: Klyfta förkokta rödbetor. Lägg allt på plåten, ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 10 min.4. Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.5. Skär getost i mindre bitar. Ta ut plåten med rödbetor efter 10 min, fördela osten och valnötter på rödbetorna och ringla över honung. Stek på grillfunktionen i ca 5 min.6. Skölj bönor. Dela körsbärstomater. Strimla gemsallad.7. Blanda grönsakerna, emmervetet och bönorna på fatet. Fördela rödbetorna med osten och valnötterna ovanpå. Ringla över dressingen och servera.