Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost

Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost

149544289340005
Rostade rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g2 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp getost, 180 g½ fp valnötter, 50 g½ msk honungDressing2 msk neutral olja1 msk balsamvinäger½ msk svensk senap½ msk honung2 krm salt 1 krm svartpeppar2 fp blandade bönor- & gryn, 760 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp gemsallad, 200 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser. 2. Rostade rödbetor: Klyfta förkokta rödbetor. Lägg allt på plåten, ringla över neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 10 min.3. Dressing: Blanda neutral olja, balsamvinäger, svensk senap, honung, salt och svartpeppar i skålen.4. Skär getost i mindre bitar. Ta ut plåten med rödbetor efter 10 min, fördela osten och valnötter på rödbetorna och ringla över honung. Stek på grillfunktionen i ca 5 min.5. Skölj blandade bönor- & gryn. Dela körsbärstomater. Strimla gemsallad.6. Blanda grönsakerna och bönorna på fatet. Fördela rödbetorna med osten och valnötterna ovanpå. Ringla över dressingen och servera.