


Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
149544289340005Rostade rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp getost, 180 g½ fp valnötter, 50 g½ msk honungDressing2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk dijonsenap½ msk honung2 krm salt 1 krm svartpeppar2 fp blandade bönor- & gryn, 760 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp gemsallad, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ha ugnen varm på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser. 2. Rostade rödbetor: Klyfta förkokta rödbetor. Lägg allt på plåten, ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 10 min.3. Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.4. Skär getost i mindre bitar. Ta ut plåten med rödbetor efter 10 min, fördela osten och valnötter på rödbetorna och ringla över honung. Stek på grillfunktionen i ca 5 min.5. Skölj blandade bönor- & gryn. Dela körsbärstomater. Strimla gemsallad.6. Blanda grönsakerna och bönorna på fatet. Fördela rödbetorna med osten och valnötterna ovanpå. Ringla över dressingen och servera.