Varmrökt lax i pitabröd med dill- och pepparrotssås
Varmrökt lax i pitabröd med dill- och pepparrotssås
Varmrökt lax i pitabröd med dill- och pepparrotssås

Varmrökt lax i pitabröd med dill- och pepparrotssås

749335323210008
Rostade morötter och fänkål1 fänkål1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja½ tsk salt 2 krm cayennepepparFyllning1 äpple1 rödlök1 fp varmrökt lax, ca 125 g 1 fp pitabröd, 350 g½ fp dill- och pepparrotssås, 110 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser.2. Rostade morötter och fänkål: Skiva fänkål och morötter. Blanda med olivolja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Fyllning: skiva äpple och rödlök. Bryt laxen i mindre bitar. Lägg grönsakerna och laxen på fatet.4. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.5. Fördela lite av dill- och pepparrotssåsen, de rostade morötterna och fänkålen, äpplet, rödlöken och laxen i varsitt pitabröd. Servera!