


Varmrökt lax med matig sallad
749364158310008Matig sallad1 fänkål1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp bönor- och gryn, 380 g1 fp varmlökt lax, ca 125 g Örtsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g1 tsk vitvinsvinäger½ tsk salt ½ tsk svartpepparDijonvinägrette1 ½ msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap1 tsk honung1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, mixerstav och mixerbunke samt en liten skål. 2. Matig sallad: Skiva fänkål tunt (gärna med mandolin). Kvarta rädisor och körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen. 3. Örtsås: Tillsätt lätt crème fraiche, vitlök, basilika, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i mixerbunken. Mixa till en slät sås med mixerstaven.4. Matig sallad forts: Skölj grynen och låt rinna av. Tillsätt i salladen. Dela varmrökt lax till mindre bitar med två gafflar eller händerna. Toppa salladen med laxen. 5. Dijonvinegrätte: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.6. Servera salladen tillsammans med örtsåsen och dijonvinägretten.