Varmrökt lax med matig sallad
749364158310008Bulgur2½ dl vatten1 fp bulgur, 125 g½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)Matig sallad1 fänkål1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 70 g1 fp varmlökt lax, ca 125 g Örtsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g1 tsk vitvinsvinäger½ tsk salt ½ tsk svartpepparDijonvinägrette1 ½ msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap1 tsk honung1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, mixerstav och mixerbunke samt en liten skål.2. Bulgur: Koka upp vatten, bulgur och buljongpulver (alt. buljongtärning). Låt småkoka under lock i ca 8 min.3. Matig sallad: Skiva fänkål tunt (gärna med mandolin). Kvarta rädisor och körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen.4. Örtsås: Tillsätt lätt crème fraiche, vitlök, basilika, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i mixerbunken. Mixa till en slät sås med mixerstaven.5. Matig sallad forts: Tillsätt den kokta bulgurn i salladen. Dela varmrökt lax till mindre bitar med två gafflar eller händerna. Toppa salladen med laxen.6. Dijonvinegrätte: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.7. Servera salladen tillsammans med örtsåsen och dijonvinägretten.