Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad

Varmrökt lax med matig sallad

749364158310008
Bulgur2½ dl vatten1 fp bulgur, 125 g½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)Matig sallad1 fänkål1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 fp varmlökt lax, ca 125 g Örtsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g1 tsk vitvinsvinäger½ tsk salt ½ tsk svartpepparDijonvinägrette1 ½ msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap1 tsk honung1 krm salt½ krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, mixerstav och mixerbunke samt en liten skål.2. Bulgur: Koka upp vatten, bulgur och buljongpulver (alt. buljongtärning). Låt småkoka under lock i ca 8 min.3. Matig sallad: Skiva fänkål tunt (gärna med mandolin). Kvarta rädisor och körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen.4. Örtsås: Tillsätt lätt crème fraiche, vitlök, basilika, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i mixerbunken. Mixa till en slät sås med mixerstaven.5. Matig sallad forts: Tillsätt den kokta bulgurn i salladen. Dela varmrökt lax till mindre bitar med två gafflar eller händerna. Toppa salladen med laxen.6. Dijonvinegrätte: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.7. Servera salladen tillsammans med örtsåsen och dijonvinägretten.