Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad
Varmrökt lax med matig sallad

Varmrökt lax med matig sallad

949364476320002
4 port. kvarngryn, ca 240 gMatig sallad1 fänkål1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka1 fp salladsmix, 150 g1 fp varmlökt lax, ca 300 g Örtsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ citron1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g½ tsk salt ½ tsk svartpepparDijonvinägrette2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk dijonsenap½ msk honung2 krm salt1 krm svartpeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stor skål, mixerstav och mixerbunke samt en liten skål. 2. Koka kvarngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sen av grynen och spola i kallt vatten.3. Matig sallad: Skiva fänkål tunt (gärna med mandolin). Kvarta rädisor och körsbärstomater. Skär gurka i tunna skivor. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen. 4. Örtsås: Tillsätt lätt crème fraiche, citronsaft, vitlök, basilika, salt och svartpeppar i mixerbunken. Mixa till en slät sås med mixerstaven.5. Matig sallad forts: Tillsätt de kokta grynen i salladen. Dela varmrökt lax till mindre bitar med två gafflar eller händerna. Toppa salladen med laxen. 6. Dijonvinägrette: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.7. Skär citron i klyftor. Servera salladen tillsammans med örtsåsen, dijonvinägretten och citronklyftorna.