


Varmrökt lax med matig sallad
9493644763200024 port. kvarngryn, ca 240 gMatig sallad1 fänkål1 fp rädisor, 125 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka1 fp salladsmix, 150 g1 fp varmlökt lax, ca 300 g Örtsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ citron1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g½ tsk salt ½ tsk svartpepparDijonvinägrette2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk dijonsenap½ msk honung2 krm salt1 krm svartpeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stor skål, mixerstav och mixerbunke samt en liten skål. 2. Koka kvarngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sen av grynen och spola i kallt vatten.3. Matig sallad: Skiva fänkål tunt (gärna med mandolin). Kvarta rädisor och körsbärstomater. Skär gurka i tunna skivor. Blanda grönsakerna med salladsmix i skålen. 4. Örtsås: Tillsätt lätt crème fraiche, citronsaft, vitlök, basilika, salt och svartpeppar i mixerbunken. Mixa till en slät sås med mixerstaven.5. Matig sallad forts: Tillsätt de kokta grynen i salladen. Dela varmrökt lax till mindre bitar med två gafflar eller händerna. Toppa salladen med laxen. 6. Dijonvinägrette: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.7. Skär citron i klyftor. Servera salladen tillsammans med örtsåsen, dijonvinägretten och citronklyftorna.