Varmrökt makrill med fransk potatissallad och senapscrème
349094419770007Fransk potatissallad 1 fp potatis, 900 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 fp kapris, 100 g2 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 msk honung½ tsk svartpeppar½ tsk salt1 fp salladsmix, 65 gSenapscrème1 fp lätt crème fraiche laktosfri, 2 dl2 msk dijonsenap1 krm salt2 fp Varmrökt makrill, ca 360 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stor salladsskål och en liten skål.2. Fransk potatissallad: Koka potatis i saltat vatten. Dela körsbärstomater och skär rödlök i tunna halvmånar. Lägg grönsakerna i salladsskålen och tillsätt avrunnen kapris, olivolja, vitvinsvinäger, honung, svartpeppar och salt.3. Senapscrème: Blanda crème fraiche med dijonsenap och salt i den lilla skålen.4. Fransk potatissallad forts: Tillsätt den kokta potatisen i salladsskålen och vänd ner salladsmix.5. Servera den rökta makrillen tillsammans med potatissalladen och senapscrèmen.