Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis
Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis
Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis

Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis

549736382270009
1 fp smått & gott potatis, 450 g1½ tsk saltvatten så det täcker potatisenRomsås1 fp gräslök, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp tångcaviar, 70 g½ tsk salt2 krm svartpeppar½ citronSallad1 msk olivolja1 krm salt½ krm svartpeppar1 fp salladsmix, 60 g1 fp varmrökt makrillfilé, 180 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en salladsskål och en liten skål.2. Koka potatisen i saltat vatten i kastrullen.3. Romsås: Finstrimla gräslök. Blanda crème fraiche, gräslöken, tångcaviar, salt, svartpeppar, rivet citronskal och citronsaft i den lilla skålen.4. Sallad: Blanda olivolja, salt och svartpeppar i salladsskålen. Tillsätt salladsmix och blanda. Skär den andra halvan av citronen i klyftor.5. Servera den varmrökta makrillen med potatisen, salladen, citronklyftorna och romsåsen.