Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis
Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis
Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis

Varmrökt makrill med romsås och kokt potatis

249536503990004
1 fp smått & gott potatis, 900 g3 tsk saltvatten så det täcker potatisenRomsås1 fp gräslök 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp tångcaviar, 70 g½ tsk salt2 krm svartpeppar½ citronSallad2 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 150 g2 fp varmrökt makrillfilé, 360 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en salladsskål och en liten skål.2. Koka potatis i saltat vatten i kastrullen.3. Romsås: Finstrimla gräslök. Blanda crème fraiche, gräslöken, tångcaviar, salt, svartpeppar, rivet citronskal och citronsaft i den lilla skålen.4. Sallad: Blanda olivolja, salt och svartpeppar i salladsskålen. Tillsätt salladsmix och blanda. Skär den andra halvan av citronen i klyftor.5. Servera den varmrökta makrillen med potatisen, salladen, citronklyftorna och romsåsen.