Vegetarisk bolognese med vegofärs
949044862190008Bolognese1 gul lök1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja1 fp veganfärs, 200 g1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 fp krossade tomater, 390 g½ dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ msk balsamvinäger½ msk oregano 2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp färsk fettucinepasta, 250 g 1 fp riven parmesan, 50 g1 fp salladsmix, 30 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull och traktörpanna med lock.2. Bolognese: Hacka gul lök. Grovriv morötter. Hetta upp pannan med olivolja och fräs veganfärs på hög värme i ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, pressad vitlök och tomatpuré och fräs på medelhög värme i ca 4–6 min. 3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, oregano, salt och svartpeppar. Låt småkoka under lock i ca 15 min, rör om då och då.4. Koka fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Servera den kokta pastan med bolognesen och toppa med riven parmesan och salladen.