Vegetarisk bolognese med vegofärs
Vegetarisk bolognese med vegofärs
Vegetarisk bolognese med vegofärs

Vegetarisk bolognese med vegofärs

949044862190008
Bolognese1 gul lök1 fp snackmorötter, 200 g1 msk olivolja1 fp veganfärs, 200 g1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 fp krossade tomater, 390 g½ dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ msk balsamvinäger½ msk oregano 2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp färsk fettucinepasta, 250 g 1 fp riven parmesan, 50 g1 fp salladsmix, 30 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull och traktörpanna med lock.2. Bolognese: Hacka gul lök. Grovriv morötter. Hetta upp pannan med olivolja och fräs veganfärs på hög värme i ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, pressad vitlök och tomatpuré och fräs på medelhög värme i ca 4–6 min. 3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, oregano, salt och svartpeppar. Låt småkoka under lock i ca 15 min, rör om då och då.4. Koka fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Servera den kokta pastan med bolognesen och toppa med riven parmesan och salladen.