Vegetarisk bolognese med vegofärs och svamp
Vegetarisk bolognese med vegofärs och svamp
Vegetarisk bolognese med vegofärs och svamp

Vegetarisk bolognese med vegofärs och svamp

149934224370006
Bolognese1 gul lök1 fp morötter, 300 g1 fp champinjoner, 250 g2 msk olivolja2 fp veganfärs, 400 g2 vitlöksklyftor2 msk tomatpuré1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinäger1 msk oregano ½ tsk salt2 krm svartpeppar4 port. spaghetti, ca 75 gram/portion1 fp riven parmesan, 50 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förberedelse: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock. 2. Bolognese: Hacka gul lök. Grovriv morötter och kvarta champinjoner. Hetta upp pannan med olivolja och fräs veganfärs på hög värme i ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, pressad vitlök och tomatpuré och fräs på medelhög värme i ca 4–6 min. 3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, oregano, salt och svartpeppar. Låt småkoka under lock i ca 15 min, rör om då och då.4. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Servera den kokta spaghettin med bolognesen och toppa med riven parmesan och ruccola.