Vegetarisk burgare med ugnsrostad paprika & aioli
Vegetarisk burgare med ugnsrostad paprika & aioli
Vegetarisk burgare med ugnsrostad paprika & aioli

Vegetarisk burgare med ugnsrostad paprika & aioli

449575438140005
Ugnsrostad paprika2 st paprikor1 fp morötter, 500 g2 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svarpeppar1 tsk timjanVegetarisk burgare1 msk neutral olja2 fp vegoburgare, 4 st½ tsk salt½ tsk svartpepparRostad romansallad1 romansallad1 msk neutral olja1 rödlök1 fp aioli, 220 ml1 msk vatten1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en stekpanna, en tallrik och en skål.2. Ugnsrostad paprika: Halvera och kärna ur paprika. Gnid in paprikorna och morötter i neutral olja, salt, svartpeppar och timjan i ugnsformen, och rosta i övre delen i ugnen i ca 10 min.3. Vegetarisk burgare: Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja. Krydda burgarna med salt och svartpeppar och stek i ca 4 min på varje sida. Lyft över på tallriken. Kvarta romansallad och stek i neutral olja i pannan med snittsidan ner i ca 3 min. Lägg sedan över på tallriken.4. Under tiden: Skär rödlök i ringar. Blanda aioli med vatten i skålen.5. Värm bröden i ugnen i 1 min. Bygg din burgare i bröden tillsammans med salladen, rödlöken och paprikan. Servera morötterna och aiolin till vid sidan av eller på din burgare.