Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Vegetarisk chorizogryta med broccoli

Vegetarisk chorizogryta med broccoli

749385220440003
Jasminris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltVegetarisk chorizogryta2 msk olivolja2 fp vego chorizo, 480 g1 gul lök1 vitlöksklyfta1 broccoli2 msk tomatpuré1 msk timjan1 fp havregrädde, 2 ½ dl2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk majsstärkelse½ tsk salt1 fp stora vita bönor, 380 gKålsallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk olivolja1 msk balsamivinäger½ krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, en kastrull och en salladsskål.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Vegetarisk chorizogryta: Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med olivolja. Skär korven i ca 1 cm bitar och stek i ca 5 min. Under tiden4. skala lök, vitlök och stammen på broccoli. Skiva löken, vitlöken, skär ner broccolin i mindre buketter och stammen i mindre bitar. Tillsätt grönsakerna, tomatpuré och timjan i pannan och stek i ca 2 min.5. Fortsättning: Tillsätt havregrädde, vatten, buljongpulver, majsstärkelse, salt och sköljda vita bönor i pannan. Koka upp och sänk till låg värme.6. Kålsallad: Blanda kålmix med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen.7. Servera grytan tillsammans med kålsalladen och riset.