Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Vegetarisk chorizogryta med broccoli
Vegetarisk chorizogryta med broccoli

Vegetarisk chorizogryta med broccoli

749885377160009
Vegetarisk chorizogryta2 msk olivolja1 fp vego chorizo, 240 g1 gul lök1 vitlöksklyfta1 broccoli2 msk tomatpuré1 msk timjan1 fp havregrädde, 2 ½ dl2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk majsstärkelse½ tsk salt1 fp stora vita bönor, 380 gKålsallad1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk olivolja1 msk balsamivinäger½ krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en salladsskål.2. Vegetarisk chorizogryta: Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med olivolja. Skär korven i ca 1 cm bitar och stek i ca 5 min. Under tiden3. skala lök, vitlök och stammen på broccoli. Skiva löken, vitlöken, skär ner broccolin i mindre buketter och stammen i mindre bitar. Tillsätt grönsakerna, tomatpuré och timjan i pannan och stek i ca 2 min.4. Fortsättning: Tillsätt havregrädde, vatten, buljongpulver, majsstärkelse, salt och avrunna vita bönor i pannan. Koka upp och sänk till låg värme.5. Kålsallad: Blanda kålmix med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen.6. Servera grytan tillsammans med kålsalladen.