![Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f549795674420003.jpg)
![Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s549795674420003.jpg)
![Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t549795674420003.jpg)
Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
549795674420003Vitlöksbröd1 fp vitlöksmör, 100 g1 Surdegsbaguette, 250 GVegetarisk gulasch1 gul Lök1 vitlöksklyfta1 bakpotatis1 paprika 1 msk neutral olja2 msk tomatpuré 1 msk kummin 1 tsk sambal oelek2 tsk paprikapulver1 tsk timjan1 fp krossade tomater, 400 g4 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp blandade bönor, ca 380 g½ tsk salt½ tsk svartpepparTill servering1 fp crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull eller gryta och en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta ut vitlökssmöret en stund innan du börjar.2. Vegetarisk gulasch: Skala och hacka lök och vitlök. Skär bakpotatis och paprika i stora tärningar ca 2x2 cm. Hetta upp kastrullen/grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 3 min.3. Vegetarisk gulasch: Tillsätt tomatpuré, kummin, sambal oelek, paprikapulver, timjan och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Häll av och skölj blandade bönor och vänd ner i grytan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.4. Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguetten på längden, bre sedan vitlökssmöret på skivorna. Lägg ut skivorna med smöret uppåt på ugnsplåten och sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.5. Servera gulaschen med en klick crème fraiche. Ha vitlöksbrödet till.