Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd

Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd

549795674420003
Vitlöksbröd1 fp vitlöksmör, 100 g1 Surdegsbaguette, 250 GVegetarisk gulasch1 gul Lök1 vitlöksklyfta1 bakpotatis1 paprika 1 msk neutral olja2 msk tomatpuré 1 msk kummin 1 tsk sambal oelek2 tsk paprikapulver1 tsk timjan1 fp krossade tomater, 400 g4 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp blandade bönor, ca 380 g½ tsk salt½ tsk svartpepparTill servering1 fp crème fraiche, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull eller gryta och en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta ut vitlökssmöret en stund innan du börjar.2. Vegetarisk gulasch: Skala och hacka lök och vitlök. Skär bakpotatis och paprika i stora tärningar ca 2x2 cm. Hetta upp kastrullen/grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 3 min.3. Vegetarisk gulasch: Tillsätt tomatpuré, kummin, sambal oelek, paprikapulver, timjan och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Häll av och skölj blandade bönor och vänd ner i grytan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.4. Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguetten på längden, bre sedan vitlökssmöret på skivorna. Lägg ut skivorna med smöret uppåt på ugnsplåten och sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.5. Servera gulaschen med en klick crème fraiche. Ha vitlöksbrödet till.