Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd

Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd

749395322140005
Vitlöksbröd1 fp vitlökssmör, 100 g1 Surdegsbaguette, 250 GVegetarisk gulasch1 gul Lök1 vitlöksklyfta1 bit rotselleri, ca 400 g1 bakpotatis1 paprika 1 msk neutral olja3 msk tomatpuré 1 msk kummin1 tsk sambal oelek2 tsk paprikapulver2 tsk timjan1 fp krossade tomater, 400 g6 dl vatten 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 fp blandade bönor, ca 380 g½ tsk salt½ tsk svartpepparTill servering1 fp persilja, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull eller gryta och en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta ut vitlökssmöret en stund innan du börjar.2. Vegetarisk gulasch: Skala lök, vitlök och rotselleri. Skär rotsellerin, potatis och paprika i stora tärningar ca 2x2 cm. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp kastrullen/grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 3 min.3. Vegetarisk gulasch: Tillsätt tomatpuré, kummin, sambal oelek, paprikapulver, timjan och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Häll av och skölj blandade bönor och vänd ner i grytan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.4. Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguetten på längden, bre sedan vitlökssmöret på skivorna. Lägg ut skivorna med smöret uppåt på ugnsplåten och sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.5. Hacka persilja. Servera gulaschen med en klick crème fraiche och strö persilja över. Ha vitlöksbrödet till.