Vegetarisk gulasch med vitlöksbröd
749395322140005Vitlöksbröd1 fp vitlökssmör, 100 g1 Surdegsbaguette, 250 GVegetarisk gulasch1 gul Lök1 vitlöksklyfta1 bit rotselleri, ca 400 g1 bakpotatis1 paprika 1 msk neutral olja3 msk tomatpuré 1 msk kummin1 tsk sambal oelek2 tsk paprikapulver2 tsk timjan1 fp krossade tomater, 400 g6 dl vatten 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 fp blandade bönor, ca 380 g½ tsk salt½ tsk svartpepparTill servering1 fp persilja, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull eller gryta och en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ta ut vitlökssmöret en stund innan du börjar.2. Vegetarisk gulasch: Skala lök, vitlök och rotselleri. Skär rotsellerin, potatis och paprika i stora tärningar ca 2x2 cm. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp kastrullen/grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 3 min.3. Vegetarisk gulasch: Tillsätt tomatpuré, kummin, sambal oelek, paprikapulver, timjan och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten och buljongpulver. Låt småkoka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Häll av och skölj blandade bönor och vänd ner i grytan. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.4. Vitlöksbröd: Dela surdegsbaguetten på längden, bre sedan vitlökssmöret på skivorna. Lägg ut skivorna med smöret uppåt på ugnsplåten och sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.5. Hacka persilja. Servera gulaschen med en klick crème fraiche och strö persilja över. Ha vitlöksbrödet till.