Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser
Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser
Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser

Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser

149354123450005
Fyllning1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp morötter, 300 g 1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ dl tomatpuré1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp pastasås basilika, 400 g 1 fp kokta röda linser, 380 g 1 fp cottage cheese, 250 g 2 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinägerLasagne1 fp färska lasagneplattor, 200 g 1 fp riven ost, 150 g 1 fp salladsmix, 65 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en traktörpanna och en ugnsform 20 x 30 cm. 2. Fyllning: Skala och grovriv rotselleri och morötter. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna med pressade vitlöksklyftor, tomatpuré, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt pastasås basilika, sköljda kokta röda linser, cottage cheese, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och balsamvinäger i pannan och låt puttra på medelvärme i ca 5 min.4. Lasagne: Varva fyllningen och lasagneplattor i formen. Börja och avsluta med fyllningen. Toppa lasagnen med riven ost. Baka mitt i ugnen i 20 min.5. Servera lasagnen med salladsmix.