Vegetarisk lasagne med cottage cheese och linser
149354702430007Fyllning1 bit rotselleri, ca 200 g 1 fp morötter, 300 g 1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ dl tomatpuré1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp pastasås basilika, 400 g 1 fp kokta röda linser, 380 g 1 fp cottage cheese, 250 g 2 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinägerLasagne1 fp färska lasagneplattor, 200 g 1 fp riven ost, 150 g 1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en traktörpanna och en ugnsform 20 x 30 cm.2. Fyllning: Skala och grovriv rotselleri och morötter. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna med pressad vitlök, tomatpuré, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt pastasås basilika, sköljda kokta röda linser, cottage cheese, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och balsamvinäger i pannan och låt puttra på medelvärme i ca 5 min.4. Lasagne: Varva fyllningen och lasagneplattor i formen, börja och avsluta med fyllningen. Toppa lasagnen med riven ost. Baka mitt i ugnen i 20 min.5. Servera lasagnen med salladsmix.