Vegetarisk pasta puttanesca
Vegetarisk pasta puttanesca
Vegetarisk pasta puttanesca

Vegetarisk pasta puttanesca

849145204360001
4 port. spaghetti, ca 70 gram/portionPastasås1 fp kapris, 100 g1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp svarta oliver, 290 g2 msk olivolja1 fp pastasås chili, 400 g4 dl vattenTopping1 fp persilja, 20 g1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förberedelse: Ta fram en kastrull, en traktörpanna och en liten skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Pastasås: Spola av kaprisen ordentligt från salt i en sil, så det inte finns något salt kvar.3. Spaghetti: Koka spaghetti, men koka 2 min kortare tid än vad som står angivet på förpackningen, för att avsluta de 2 sista min i pastasåsen.4. Pastasås forts: Hacka lök och vitlök. Hetta upp traktörpannan på hög värme och fräs löken, vitlöken, kapris och avrunna oliver i olivolja i 2 min. Tillsätt pastasåsen, vatten och låt puttra på medelvärme medans pastan kokar.5. När pastan kokat klart, lyft över den i pannan med pastasåsen och fortsätt koka i 2 min. Upplevs pastan lite torr, tillsätt ytterligare en skvätt vatten för att göra den lite lösare.6. Hacka persilja och lägg i skålen. Servera pastan direkt ur traktörpannan och toppa med riven hårdost och persiljan.