Vegetariska enchiladas med fruktig sallad
549325930550004Enchiladas1 rödlök1 vitlöksklyfta2 fp svarta bönor, 750 g 1 fp majs, 380 g 1 msk olivolja1 fp enchiladas kryddmix, 28 g2 msk tomatpuré½ tsk salt1 fp tortillabröd, 8 st1 fp tacosås, 230 g 1 fp riven ost, 150 g Fruktig sallad1 apelsin1 fp salladsmix, 150 g ½ lime1 msk olivolja1 krm salt½ lime 1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, traktörpanna och skål.2. Enchiladas: Hacka rödlök och vitlök. Skölj svarta bönor och häll av majsen. Hetta upp pannan med olivolja och fräs bönorna, majsen, löken, vitlök, enchiladaskryddmix, tomatpuré och salt på medelhög värme i 3 min.3. Forts. enchiladas: Lägg ut tortillabröden på en torr och ren bänk och fördela fyllningen i mitten, rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Täck enchiladas med tacosås och riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Fruktig sallad: Skala och skär apelsin i mindre bitar. Blanda med salladsmix, skalet och saften från lime, olivolja och salt i skålen.5. Klyfta lime. Servera enchiladasen med salladen, limeklyftorna och matyoghurt.