Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika
Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika
Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika

Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika

449536152920005
Thailändsk slaw2 fp glasnudlar, 200 g1 fp raw-slaw mix, 300 g1 isbergssalladDressing4 msk japansk soja (fisksås går också bra)2 msk socker 1 dl limesaft, ca 2 st 2 msk neutral olja (sesamolja går också bra) 2 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaTonkatsu 2 fp vegoschnitzel, 400 g2 msk neutral olja2 krm saltTopping ½ fp jordnötter, 100 g1 fp thaibasilika, 15 g1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, liten skål och ett stort fat eller salladsskål.2. Thailändsk slaw: Koka nudlarna ca 5 min i rikligt med saltat vatten. Skölj sedan nudlarna i kallt vatten och klipp ett par gånger med en sax.3. Dressing: Blanda japansk soja (fisksås går också bra), socker, limesaft, neutral olja (sesamolja går också bra), sambal oelek och pressad vitlök i den lilla skålen.4. Thailändsk slaw forts: Strimla isbergssallad. Blanda isbergssalladen, raw-slaw mix och nudlar med dressingen på fatet eller i salladsskålen.5. Tonkatsu: Hetta upp stekpannan med neutral olja, stek schnitzlarna på medelhög värme ca 2 min/sida tills de är frasiga, krydda med salt.6. Topping: Grovhacka jordnötter och thaibasilika. Skiva de stekta schnitzlarna. Toppa salladen med jordnötter och thaibasilika. Servera schnitzlarna och aiolin till.