Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika
Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika
Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika

Vego Tonkatsu med jordnötter & thaibasilika

449736010210000
Thailändsk slaw1 fp glasnudlar, 100 g1 fp raw-slaw mix, 300 g1 fp strimlad isbergssallad, 125 gDressing2 msk japansk soja (fisksås går också bra)1 msk socker 3 msk limesaft (ca 1 lime)1 msk neutral olja (sesamolja går också bra) 1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaTonkatsu 1 fp vegoschnitzel, 200 g2 msk neutral olja2 krm saltTopping 1/4 fp jordnötter, 50 g1 fp thaibasilika, 15 g1 fp aioli, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, liten skål och ett stort fat eller salladsskål.2. Thailändsk slaw: Koka nudlarna ca 5 min i rikligt med saltat vatten. Skölj sedan nudlarna i kallt vatten och klipp ett par gånger med en sax.3. Dressing: Blanda japansk soja (fisksås går också bra), socker, limesaft, neutral olja (sesamolja går också bra), sambal oelek och pressad vitlök i den lilla skålen.4. Thailändsk slaw forts: Blanda strimlad isbergssallad, raw-slaw mix och nudlar med dressingen på fatet eller i salladsskålen.5. Tonkatsu: Hetta upp stekpannan med neutral olja, stek schnitzlarna på medelhög värme ca 2 min/sida tills de är frasiga, krydda med salt.6. Topping: Grovhacka jordnötter och thaibasilika. Skiva de stekta schnitzlarna. Toppa salladen med jordnötter och thaibasilika. Servera schnitzlarna och aiolin till.