Vegobiffar med grönpepparsås och pressgurka
Vegobiffar med grönpepparsås och pressgurka
Vegobiffar med grönpepparsås och pressgurka

Vegobiffar med grönpepparsås och pressgurka

649374939090004
1 fp potatis, 900 gPressgurka½ dl vatten½ dl vitvinsvinäger2 msk socker1 krm salt½ gurkaVegobiffar1 msk smör2 fp vegoburgare, 400 gGrönpepparsås1 msk grönpepparkorn1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 msk dijonsenap1 msk kinesisk soja2 krm saltSallad½ gurka1 fp salladsmix, 150 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, två skålar och en bunke.2. Koka potatis i saltat vatten i kastrullen.3. Pressgurka: Vispa ihop vatten, vitvinsvinäger, socker och salt i den ena skålen. Skiva gurka tunt (gärna med mandolin) och vänd ner i lagen.4. Vegobiffar: Hetta upp pannan med smör och stek vegoburgare på medelhög värme i 2 min/sida.5. Mortla grönpepparkorn och blanda med matlagningsgrädde, dijonsenap, kinesisk soja och salt i bunken. Häll gräddblandningen över biffarna i pannan och låt det små koka i ca 5 min. Vänd biffarna en gång under tiden.6. Sallad: Tärna gurka och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i den andra skålen.7. Servera vegobiffarna i såsen med den kokta potatisen, pressgurkan och salladen.