Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime

Vegobiffar med koriander och lime

749374417620004
Klyftpotatis1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparVegobiffar1 fp koriander, 20 g1 fp kikärtor, 380 g1 lime, skal1 vitlöksklyfta1 tsk torkad ingefära2 msk majsstärkelse½ tsk salt1 ägg1 bit rotselleri, ca 200 g 2 msk olivoljaSallad1 fp salladsmix, 65 g 1 tsk olivolja½ lime1 krm salt ½ lime1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, skål och stekpanna.2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.3. Vegobiffar: Grovhacka koriander och skölj kikärtor. Mixa sedan kikärtor, koriander, limeskal, pressad vitlök, ingefära, majsstärkelse, salt och ägg i bunken. Skala och grovriv rotselleri och blanda ner i bunken. Låt stå någon minut, fortsätt med nästa steg.4. Sallad: Blanda salladsmix, olivolja, saft från en halv lime och salt i skålen.5. Biffar–fortsättning: Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Klyfta lime. Servera biffarna med potatisen, salladen, limeklyftorna och crème fraiche paprika/chili.