Vegobiffar med koriander och lime
749374417620004Klyftpotatis1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparVegobiffar1 fp koriander, 20 g1 fp kikärtor, 380 g1 lime, skal1 vitlöksklyfta1 tsk torkad ingefära2 msk majsstärkelse½ tsk salt1 ägg1 bit rotselleri, ca 200 g 2 msk olivoljaSallad1 fp salladsmix, 65 g 1 tsk olivolja½ lime1 krm salt ½ lime1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, skål och stekpanna.2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.3. Vegobiffar: Grovhacka koriander och skölj kikärtor. Mixa sedan kikärtor, koriander, limeskal, pressad vitlök, ingefära, majsstärkelse, salt och ägg i bunken. Skala och grovriv rotselleri och blanda ner i bunken. Låt stå någon minut, fortsätt med nästa steg.4. Sallad: Blanda salladsmix, olivolja, saft från en halv lime och salt i skålen.5. Biffar–fortsättning: Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Klyfta lime. Servera biffarna med potatisen, salladen, limeklyftorna och crème fraiche paprika/chili.