Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime
Vegobiffar med koriander och lime

Vegobiffar med koriander och lime

949964761720002
Klyftpotatis1 fp potatis, 900 g 1 msk olivolja½ tsk salt½ tsk svartpepparVegobiffar1 fp koriander, 20 g1 fp kikärtor, 380 g1 lime, skal1 vitlöksklyfta1  tsk torkad ingefära2 msk majsstärkelse½ tsk salt1 ägg1 bit rotselleri, ca 300 g 2 msk olivoljaSallad1 paprika1 fp salladsmix, 150 g 1 tsk olivolja½ lime, saft2 krm salt ½ lime1 fp crème fraiche paprika/chili, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer, skål och stekpanna.2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor. Lägg potatisen på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.3. Vegobiffar: Grovhacka koriander och skölj kikärtor. Mixa sedan kikärtor, koriander, limeskal, pressad vitlök, ingefära, majsstärkelse, salt och ägg i bunken. Skala och grovriv rotselleri och blanda ner i bunken. Låt stå någon minut, fortsätt med nästa steg.4. Sallad: Strimla paprika och blanda med salladsmix, olivolja, saft från ½ lime och salt i skålen. Klyfta resten av limen.5. Biffar–fortsättning: Forma smeten till 8 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Servera biffarna med potatisen, salladen, limeklyftorna och crème fraiche paprika/chili.