Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli

Vegobouillabaisse med limeaioli

849374148680000
Bouillabaisse1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp morötter, 300 g 1 fänkål1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kikärtor, 380 g 2 dl vatten1 fp saffran, ½ g½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ msk japansk soja½ citron½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp surdegspavé, 2 st½ citron½ fp limeaioli, 115 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en gryta med lock och ett ugnsgaller.2. Bouillabaisse: Hacka gul lök och vitlök. Skala och skär morötter i ½ cm halvmånar. Skiva fänkål i ½ cm skivor.3. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, grönsakerna, tomatpuré, timjan och sambal oelek på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, saffran, buljongpulver (alt. tärning), japansk soja, skal och saft från en halv citron, salt och svartpeppar i grytan och sjud under lock på medelhög värme i 20 min.5. Värm surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.6. Klyfta den andra citronhalvan. Servera bouillabaissen med limeaiolin, citronklyftorna och brödet.