
.jpg)



.jpg)



.jpg)

Vegobouillabaisse med limeaioli
849374148680000Bouillabaisse1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp morötter, 300 g 1 fänkål1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk sambal oelek1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kikärtor, 380 g 2 dl vatten1 fp saffran, ½ g½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ msk japansk soja½ citron½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp surdegspavé, 2 st½ citron½ fp limeaioli, 115 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en gryta med lock och ett ugnsgaller.2. Bouillabaisse: Hacka gul lök och vitlök. Skala och skär morötter i ½ cm halvmånar. Skiva fänkål i ½ cm skivor.3. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, grönsakerna, tomatpuré, timjan och sambal oelek på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, saffran, buljongpulver (alt. tärning), japansk soja, skal och saft från en halv citron, salt och svartpeppar i grytan och sjud under lock på medelhög värme i 20 min.5. Värm surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.6. Klyfta den andra citronhalvan. Servera bouillabaissen med limeaiolin, citronklyftorna och brödet.