Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli
Vegobouillabaisse med limeaioli

Vegobouillabaisse med limeaioli

849964571770003
Bouillabaisse1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g 1 bakpotatis1 fp palsternacka, 300 g1 fänkål1 msk olivolja2 msk tomatpuré2 tsk timjan1 tsk sambal oelek2 fp krossade tomater, 760 g1 fp kikärtor, 380 g4 dl vatten1 msk vitvinsvinäger1 fp saffran, ½ g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk japansk soja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp surdegspavé, 4 st1 fp limeaioli, 230 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en gryta med lock och ett ugnsgaller.2. Bouillabaisse: Hacka gul lök och vitlök. Skala och skär morötter i ½ cm halvmånar. Skala bakpotatis och palsternacka och skär i 1 cm breda bitar. Skiva fänkål i ½ cm skivor.3. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, vitlöken, grönsakerna, tomatpuré, timjan och sambal oelek på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, vitvinsvinäger, saffran, buljongpulver (alt. tärning), japansk soja, salt och svartpeppar i grytan och sjud under lock på medelhög värme i 20 min.5. Värm surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera bouillabaissen med limeaioli och brödet.