Vegobouillabaisse med limeaioli
849964571770003Bouillabaisse1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g 1 bakpotatis1 fp palsternacka, 300 g1 fänkål1 msk olivolja2 msk tomatpuré2 tsk timjan1 tsk sambal oelek2 fp krossade tomater, 760 g1 fp kikärtor, 380 g4 dl vatten1 msk vitvinsvinäger1 fp saffran, ½ g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk japansk soja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp surdegspavé, 4 st1 fp limeaioli, 230 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en gryta med lock och ett ugnsgaller.2. Bouillabaisse: Hacka gul lök och vitlök. Skala och skär morötter i ½ cm halvmånar. Skala bakpotatis och palsternacka och skär i 1 cm breda bitar. Skiva fänkål i ½ cm skivor.3. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, vitlöken, grönsakerna, tomatpuré, timjan och sambal oelek på medelhög värme i 2 min.4. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, vatten, vitvinsvinäger, saffran, buljongpulver (alt. tärning), japansk soja, salt och svartpeppar i grytan och sjud under lock på medelhög värme i 20 min.5. Värm surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera bouillabaissen med limeaioli och brödet.