Vegoburgare med aioli, picklad rödlök och kryddrostad potati
349755604680001Kryddrostad potatis1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja½ tsk svartpeppar2 krm timjan2 krm paprikapulver½ tsk saltPicklad rödlök2 msk vitvinsvinäger2 msk socker2 msk vatten1 rödlökPeas of heaven burgare2 msk neutral olja2 fp vegoburgare, 400 gRomansallad1 romansallad1 fp aioli, 220 ml1 fp hamburgerbröd, 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, stekpanna och salladsskål.2. Kryddrostad potatis: Halvera potatis och blanda med neutral olja. Lägg med snittsidan neråt i ugnsformen och rosta mitt i ugnen i 20 min. Blanda svartpeppar, timjan, paprikapulver, salt och krydda potatisen när den är rostad.3. Picklad rödlök: Koka upp vitvinsvinäger, socker och vatten i kastrullen. Skiva rödlök tunt (gärna med mandolin).Tillsätt rödlöken i den varma lagen och ställ åt sidan.4. Peas of heaven burgare: Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek burgarna i ca 4 min/sida på medelhög värme.5. Romansallad: Skär salladen i längre bitar. Blanda sedan bladen med hälften av aiolin i salladsskålen.6. Bygg din burgare i bröden med tillbehören och servera potatisen vid sidan av tillsammans med resten av aiolin.