Vegoburgare med aioli, picklad rödlök och kryddrostad potati
Vegoburgare med aioli, picklad rödlök och kryddrostad potati
Vegoburgare med aioli, picklad rödlök och kryddrostad potati

Vegoburgare med aioli, picklad rödlök och kryddrostad potati

349755604680001
Kryddrostad potatis1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja½ tsk svartpeppar2 krm timjan2 krm paprikapulver½ tsk saltPicklad rödlök2 msk vitvinsvinäger2 msk socker2 msk vatten1 rödlökPeas of heaven burgare2 msk neutral olja2 fp vegoburgare, 400 gRomansallad1 romansallad1 fp aioli, 220 ml1 fp hamburgerbröd, 300 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, stekpanna och salladsskål.2. Kryddrostad potatis: Halvera potatis och blanda med neutral olja. Lägg med snittsidan neråt i ugnsformen och rosta mitt i ugnen i 20 min. Blanda svartpeppar, timjan, paprikapulver, salt och krydda potatisen när den är rostad.3. Picklad rödlök: Koka upp vitvinsvinäger, socker och vatten i kastrullen. Skiva rödlök tunt (gärna med mandolin).Tillsätt rödlöken i den varma lagen och ställ åt sidan.4. Peas of heaven burgare: Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek burgarna i ca 4 min/sida på medelhög värme.5. Romansallad: Skär salladen i längre bitar. Blanda sedan bladen med hälften av aiolin i salladsskålen.6. Bygg din burgare i bröden med tillbehören och servera potatisen vid sidan av tillsammans med resten av aiolin.