


Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
149505372200003Vegoburgare1 aubergine 2 krm salt1 msk olivolja2 fp vegoburgare, 400 gKorianderpesto1 fp koriander, 20 g4 msk olivolja2 krm salt1-2 msk vatten1 vitlöksklyfta1 fp hackade hasselnötter, 50 g1 fp riven hårdost, 50 gTillbehör1 fp chilihummus, 220 g1 fp hamburgerbröd, 4 st1 fp snackmorötter, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna (om du har ta fram 2 st), stavmixer och mixerbunke. Ställ fram alla ingredienser.2. Vegoburgare: Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över skivorna. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek först vegoburgarna på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lyft sedan burgarna åt sidan och stek aubergineskivorna i samma stekpanna på medelhög värme i ca 2 min/sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som burgarna steks.3. Korianderpesto: Grovhacka koriander (ta även stjälkarna) och lägg i mixerbunken, tillsätt olivolja, salt, vatten och vitlök. Mixa slät. Vänd sedan ner hasselnötter och hårdost.4. Bygg varsin burgare med vegoburgare, aubergineskivor, korianderpesto och chilihummus i bröden. Servera med snackmorötter vid sidan av.