Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto

Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto

149505372200003
Vegoburgare1 aubergine 2 krm salt1 msk olivolja2 fp vegoburgare, 400 gKorianderpesto1 fp koriander, 20 g4 msk olivolja2 krm salt1-2 msk vatten1 vitlöksklyfta1 fp hackade hasselnötter, 50 g1 fp riven hårdost, 50 gTillbehör1 fp chilihummus, 220 g1 fp hamburgerbröd, 4 st1 fp snackmorötter, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna (om du har ta fram 2 st), stavmixer och mixerbunke. Ställ fram alla ingredienser.2. Vegoburgare: Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över skivorna. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek först vegoburgarna på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lyft sedan burgarna åt sidan och stek aubergineskivorna i samma stekpanna på medelhög värme i ca 2 min/sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som burgarna steks.3. Korianderpesto: Grovhacka koriander (ta även stjälkarna) och lägg i mixerbunken, tillsätt olivolja, salt, vatten och vitlök. Mixa slät. Vänd sedan ner hasselnötter och hårdost.4. Bygg varsin burgare med vegoburgare, aubergineskivor, korianderpesto och chilihummus i bröden. Servera med snackmorötter vid sidan av.