


Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
249805102320005Vegoburgare1 fp vegoburgare, 200 g1 msk olivolja1 aubergine2 krm saltKorianderpesto1 fp koriander, 20 g1 vitlöksklyfta4 msk olivolja1-2 msk vatten2 krm salt1 fp riven hårdost, 50 g1 fp hackade hasselnötter, 50 gTillbehör1 fp chilihummus, 220 g1 fp snackmorötter, 200 g ½ fp hamburgerbröd, 2 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna (om du har ta fram 2 st), stavmixer och mixerbunke. 2. Vegoburgare: Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över skivorna.
Hetta upp stekpannan med olivolja och stek först vegoburgarna på medelhög värme ca 3 min per sida. Lyft sedan burgarna åt sidan och stek aubergineskivorna i samma stekpanna på medelhög värme i ca 2 min per sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som burgarna steker.3. Korianderpesto: Grovhacka koriander (ta även stjälkarna) och lägg i mixerbunken, tillsätt olivolja, salt, vatten och vitlök.
Mixa slät. Vänd sedan ner hasselnötter och hårdost.4. Bygg varsin burgare med vegoburgare, aubergineskivor, korianderpesto och chilihummus i bröden. Servera med snackmorötter vid sidan av.