Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto
Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto

Vegoburgare med Chilihummus och korianderpesto

249805102320005
Vegoburgare1 fp vegoburgare, 200 g1 msk olivolja1 aubergine2 krm saltKorianderpesto1 fp koriander, 20 g1 vitlöksklyfta4 msk olivolja1-2 msk vatten2 krm salt1 fp riven hårdost, 50 g1 fp hackade hasselnötter, 50 gTillbehör1 fp chilihummus, 220 g1 fp snackmorötter, 200 g ½ fp hamburgerbröd, 2 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna (om du har ta fram 2 st), stavmixer och mixerbunke. 2. Vegoburgare: Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, strö lite salt över skivorna. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek först vegoburgarna på medelhög värme ca 3 min per sida. Lyft sedan burgarna åt sidan och stek aubergineskivorna i samma stekpanna på medelhög värme i ca 2 min per sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som burgarna steker.3. Korianderpesto: Grovhacka koriander (ta även stjälkarna) och lägg i mixerbunken, tillsätt olivolja, salt, vatten och vitlök. Mixa slät. Vänd sedan ner hasselnötter och hårdost.4. Bygg varsin burgare med vegoburgare, aubergineskivor, korianderpesto och chilihummus i bröden. Servera med snackmorötter vid sidan av.