Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor

Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor

649934621120004
Burgare 2 fp mörka kikärtor, 760 g1 fp riven ost, 150 g100 g pumpakärnor2 ägg½ dl ströbröd1 tsk spiskummin1 tsk salt1 vitlöksklyfta3 msk neutral oljaDressing1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk tomatpuré2 krm salt1 krm cayennepepparGrönsaker 1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 minigurka1 fp snackmorötter, 200 gTillbehör1 fp hamburgerbröd, 4 st1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, bunke, skål och ett fat. 2. Burgare: Häll av och skölj kikärtor. Mosa kikärtorna grovt i bunken, med en träslev eller med händerna. Tillsätt riven ost, pumpakärnor, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och pressad vitlök. Blanda allt till en smet. Låt smeten vila medan du fortsätter med följande steg. 3. Dressing: Blanda matyoghurt med tomatpuré, salt och cayennepeppar i skålen.4. Grönsaker: Skiva körsbärstomater och rödlök. Skär gurka och morötter i stavar. Lägg grönsakerna på fatet.5. Burgare forts.: Forma smeten till 4–6 st burgare. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek burgarna på medelhög värme ca 3 min/sida. Rosta sen hamburgerbröd i stekpannan. 6. Bygg din burgare med tomaterna, dressingen, löken och salladsmix . Servera med grönsakstavarna.