Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor
Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor

Vegoburgare på kikärtor och pumpakärnor

549074186240004
Burgare 1 fp mörka kikärtor, 380 g1 fp riven ost, 50 g¼ fp pumpakärnor, 50 g 1 ägg2 msk ströbröd1 tsk spiskummin½ tsk salt1 vitlöksklyfta2 msk neutral oljaDressing1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk tomatpuré2 krm salt1 krm cayennepepparGrönsaker 1 fp körsbärstomater, 250 g½-1 rödlökTillbehör½ fp hamburgerbröd, 2 st1 fp salladsmix, 30 g1 fp snackmorötter, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, bunke, skål och ett fat.2. Burgare: Häll av och skölj kikärtor. Mosa kikärtorna grovt i bunken, med en träslev eller med händerna. Tillsätt riven ost, pumpakärnor, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och pressad vitlök. Blanda allt till en smet. Låt smeten vila medan du fortsätter med följande steg.3. Dressing: Blanda matyoghurt med tomatpuré, salt och cayennepeppar i skålen.4. Grönsaker: Skiva körsbärstomater och rödlök. Lägg grönsakerna på fatet.5. Burgare forts.: Forma smeten till 2–4 st burgare. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek burgarna på medelhög värme ca 3 min/sida. Rosta sen hamburgerbröd i stekpannan.6. Bygg din burgare med tomaterna, dressingen, löken och salladsmix. Servera med snackmorötterna.