Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli

Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli

949694129490000
1 fp bulgur, 250 gKikärtsaioli½ dl kikärtsspad1 3/4 dl neutral olja½ msk dijonsenap1 tsk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpepparVegokebab1 paprika1 msk neutral olja1 fp vegokebab, 275 g 1 fp kikärtor, 380 g ½ msk spiskummin1 tsk saltSallad1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna, mixerbunke, stavmixer och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha bulgurvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kikärtsaioli: Spara ½ dl av kikärtsspadet och skölj kikärtorna. Lägg kikärtsspadet, neutral olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar i bunken. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa, ca 15 sek.4. Vegokebab: Tärna paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och stek vegokebab, kikärtor, paprika, spiskummin och salt på medelhög värme i 5 min. (undertiden det steks, kan ni börja med salladen).5. Sallad: Tärna paprika och halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera vegokebaben med bulgurn, aiolin och salladen.