Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
9496941294900001 fp bulgur, 250 gKikärtsaioli½ dl kikärtsspad1 3/4 dl neutral olja½ msk dijonsenap1 tsk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpepparVegokebab1 paprika1 msk neutral olja1 fp vegokebab, 275 g 1 fp kikärtor, 380 g ½ msk spiskummin1 tsk saltSallad1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 70 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna, mixerbunke, stavmixer och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha bulgurvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kikärtsaioli: Spara ½ dl av kikärtsspadet och skölj kikärtorna. Lägg kikärtsspadet, neutral olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar i bunken. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa, ca 15 sek.4. Vegokebab: Tärna paprika. Hetta upp pannan med neutral olja och stek vegokebab, kikärtor, paprika, spiskummin och salt på medelhög värme i 5 min. (undertiden det steks, kan ni börja med salladen).5. Sallad: Tärna paprika och halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera vegokebaben med bulgurn, aiolin och salladen.