Vegostroganoff med grillost och bönor
749116369040003Basmatiris1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten2 krm saltVegostroganoff1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 fp grillost, 200 g 2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 tsk timjan½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g 1 fp crème fraiche, 2 dl½ msk dijonsenap2 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, traktörpanna, tallrik och skål.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Vegostroganoff: Grovhacka gul lök. Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Halvera och skär gillosten i ½ cm skivor.4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan och stek grillosten på medelhög värme runtom i 5 min och lägg över på tallriken. Hetta upp pannan med resten av olivoljan och fräs grönsakerna, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt passerade tomater, crème fraiche, dijonsenap och svartpeppar i pannan. Låt puttra på medelhög värme i 5 min6. Vänd ner grillosten i grytan och låt allt bli varmt i 1–2 min. Servera vegostroganoffen med riset och salladsmix.