Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta
Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta
Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta

Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta

349026912240007
Frasig tofu1 fp tofu, 230 g2 msk majsstärkelse½ tsk salt2 msk neutral oljaGlasnudlar1 fp glasnudlar, 100 gVietnamesisk myntasallad1 fp pak choi, 250 g1 fp mynta, 20 g1 romansallad1 fp strimlade morötter, 250 gSalladsdressing½ dl vatten1 lime (skal och saft)1 msk socker2 msk japansk soja                                      1 vitlöksklyfta½ chili
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, flat tallrik, ett stort salladsfat och en skål. Koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.2. Frasig tofu: Skär tofu i ca 1 x 1 cm bitar. Blanda majsstärkelse, salt och tofu i bunken. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek tofun gyllene och frasig runt om i ca 10 min.3. Glasnudlar: Koka glasnudlar i 2 min. Spola sedan av i kallt vatten och klipp nudlarna med en sax ett par gånger.4. Vietnamesisk myntasallad: Plocka bladen från pak choi och mynta ner i salladsfatet. Halvera romansalladen och skär i mindre bitar. Blanda romansalladen, glasnudlarna och strimlade morötter med pak choi och myntan i salladsfatet.5. Salladsdressing: Blanda vatten, limesaft, limeskal, socker, japansk soja, hackad vitlök och chili (utan kärnor för mildare, med kärnor för hetare) i skålen.6. Blanda dressingen med salladen precis innan servering och toppa med tofun!