![Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f349026912240007.jpg)
![Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s349026912240007.jpg)
![Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t349026912240007.jpg)
Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta
349026912240007Frasig tofu1 fp tofu, 230 g2 msk majsstärkelse½ tsk salt2 msk neutral oljaGlasnudlar1 fp glasnudlar, 100 gVietnamesisk myntasallad1 fp pak choi, 250 g1 fp mynta, 20 g1 romansallad1 fp strimlade morötter, 250 gSalladsdressing½ dl vatten1 lime (skal och saft)1 msk socker2 msk japansk soja 1 vitlöksklyfta½ chili
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, flat tallrik, ett stort salladsfat och en skål. Koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.2. Frasig tofu: Skär tofu i ca 1 x 1 cm bitar. Blanda majsstärkelse, salt och tofu i bunken. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek tofun gyllene och frasig runt om i ca 10 min.3. Glasnudlar: Koka glasnudlar i 2 min. Spola sedan av i kallt vatten och klipp nudlarna med en sax ett par gånger.4. Vietnamesisk myntasallad: Plocka bladen från pak choi och mynta ner i salladsfatet. Halvera romansalladen och skär i mindre bitar. Blanda romansalladen, glasnudlarna och strimlade morötter med pak choi och myntan i salladsfatet.5. Salladsdressing: Blanda vatten, limesaft, limeskal, socker, japansk soja, hackad vitlök och chili (utan kärnor för mildare, med kärnor för hetare) i skålen.6. Blanda dressingen med salladen precis innan servering och toppa med tofun!