Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta
Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta
Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta

Vietnamesisk glasnudelsallad med frasig tofu och mynta

949916118230003
Frasig tofu1 fp tofu, 400 g2 msk majsstärkelse1 tsk salt 2 msk neutral olja1 fp solroskärnor, 200 g1 krm saltGlasnudlar2 fp glasnudlar, 200 gVietnamesisk myntasallad1 fp pak choi, 250 g1 fp mynta, 20 g1 romansallad1 fp strimlade morötter, 250 gSalladsdressing1 dl vatten2 lime (skal och saft)2 msk socker4 msk japanska soja                                      1 vitlöksklyfta1 chili
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, stekpanna, flat tallrik, ett stort salladsfat och en skål. Koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.2. Frasig tofu: Skär tofu i ca 1 x 1 cm bitar. Blanda majsstärkelse, salt och tofu i bunken. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och stek tofun gyllene i ca 10 min. Lägg över tofun på tallriken, tillsätt solroskärnorna i stekpannan och rosta på medelhög värme i ca 3 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Glasnudlar: Koka glasnudlarna i 2 min. Spola i kallt vatten och klipp nudlarna med en sax ett par gånger.4. Vietnamesisk myntasallad: Plocka bladen från pak choi och mynta ner i salladsfatet. Halvera romansalladen och skär i mindre bitar. Blanda romansalladen, glasnudlarna och strimlade morötter med pak choi och myntan i salladsfatet.5. Salladsdressing: Blanda vatten, limeskal, limesaft, socker, japansk soja, hackad vitlök och chili (utan kärnor för mildare, med kärnor för hetare) i skålen.6. Blanda dressingen med salladen precis innan servering. Toppa med tofun och de rostade solroskärnorna.