Vietnamesisk glasnudelsallad med kål och räkor
Vietnamesisk glasnudelsallad med kål och räkor
Vietnamesisk glasnudelsallad med kål och räkor

Vietnamesisk glasnudelsallad med kål och räkor

349735262230001
Gurka och räkor i sojamarinad1 gurka1 fp räkor, 540 g5 msk japansk soja2 limeGlasnudelsallad 1 gul lök1 grön chili1 vitlöksklyfta3 msk neutral olja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp grönkål, 225 g2 fp glasnudlar, 200 g
0 kr
1. Förberedning: Ta fram en kastrull, skål, stor salladsskål och traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser och koka upp vatten med salt i kastrullen till nudlarna.2. Gurka och räkor i sojamarinad: Skär gurka i tärningar. Häll av räkor och pressa ur laken. Blanda gurkan, räkorna, japansk soja och finrivet skal och saft från lime i skålen.3. Glasnudelsallad: Hacka lök, chili och vitlök. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek löken, vitlöken och chilin på hög värme i ca 2 min. Tillsätt sedan kålmix morot/vitkål, grönkål och stek i ytterligare 2 min på hög värme (stek i omgångar om allt inte får plats). Häll sedan över i salladsskålen.4. Glasnudelsallad forts: Koka glasnudlarna i 2 min och häll av i en sil/durkslag. Klipp sedan nudlarna ett par gånger med en sax. Blanda nudlarna med den stekta kålen, gurkan och räkorna i sojamarinaden i salladsskålen. Servera gärna med lite soja vid sidan av!