Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta
Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta
Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta

Vietnamesiska vårrullar med marinerad kyckling och mynta

949866615740007
Marinerad kyckling1 fp kycklingfärs, 500 g1 msk neutral olja3 msk hackad ingefära2 msk kinesisk soja½ vitlöksklyfta½ chiliNouc cham1 dl vatten1 lime (skal och saft)2 msk socker4 msk fisksås                                      ½ vitlöksklyfta (hackad)½ chili (hackad)1 fp kålmix rödkål/grönkål, 250 g1 fp mynta1 romansallad1 gul lök1 fp rispapper
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna, 5 skålar och en stor skål med ljummet vatten.2. Marinerad kyckling: Hacka ingefära, chili och vitlök. Hetta upp traktörpannan på medel låg värme och tillaga färsen tillsammans med neutral olja, soja, ingefära, vitlök och chili under omrörning emellanåt så att det smular i mindre bitar medans det blir tillagat. Koka bort all vätska i ca 10 min och ställ åt sidan.3. Nouc cham: Blanda dressingen i en skål så att sockret löser sig.4. Halvera lök, romansallad och strimla lök, sallad och mynta. Lägg sedan varje råvara och kålmixen i vars en skål.5. Doppa rispapperet i det ljumna vattnen så att det blir mjukt ca 30 sekunder och lägg ut på din tallrik, fördela färska grönsaker, kycklingfärs i mitten av rispapperet och rulla ihop, Doppa i dressingen och njut!