Vinterplåt med brysselkål och linser
Vinterplåt med brysselkål och linser
Vinterplåt med brysselkål och linser

Vinterplåt med brysselkål och linser

549254731370001
Grönsaksplåt1 fp brysselkål, 400 g1 fp morötter, 300 g 1 röd paprika1 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpepparSallad1 äpple1 fp salladsmix, 65 g ½ fp torkade tranbär, ca 65 gVinägrett1 lime1 msk olivolja1 msk japansk soja1 liten vitlöksklyfta ½ msk honung 1 fp gröna linser, 380 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar. 2. Grönsaksplåt: Dela brysselkål och skär morötter i 2 cm breda bitar. Skär röd paprika i 2 cm bitar. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i 20 min.3. Sallad: Skiva äpple i tunna halvmånar. Blanda äpplet med salladsmix och torkade tranbär i skålen.4. Vinägrett: Blanda saften från lime med olivolja, japansk soja, pressad vitlöksklyfta och honung i skålen.5. Grönsaksplåt forts.: Ta ut plåten från ugnen. Dressa grönsakerna med hälften av vinägretten.6. Skölj gröna linser. Bygg din tallrik med en bas med salladen, toppa sedan med linserna och rostade grönsaker. Dressa allting med vinägretten.