Vinterplåt med brysselkål och linser
Vinterplåt med brysselkål och linser
Vinterplåt med brysselkål och linser

Vinterplåt med brysselkål och linser

149154988970000
Grönsaksplåt1 fp brysselkål, 400 g1 fp potatis, 450 g1 broccoli 1 röd paprika2 msk olivolja1 tsk salt 2 krm svartpepparSallad1 äpple1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g½ fp torkade tranbär, ca 65 gVinägrett1 lime2 msk olivolja2 msk japansk soja1 liten vitlöksklyfta 1 msk honung 2 fp gröna linser, 760 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar. 2. Grönsaksplåt: Dela brysselkål och potatis i halvor. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Skär röd paprika i 2 cm bitar. Blanda grönsakerna på plåten med olivolja, salt och svartpeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i 20 min.3. Sallad: Skiva äpple i tunna halvmånar. Blanda äpplet med kålmix rödkål/grönkål och torkade tranbär i skålen.4. Vinägrett: Blanda limesaft med olivolja, japansk soja, pressad vitlök och honung i skålen.5. Grönsaksplåt forts.: Ta ut plåten från ugnen. Dressa grönsakerna med hälften av vinägretten.6. Skölj gröna linser. Bygg din tallrik med en bas av salladen, toppa sedan med linser och rostade grönsaker. Dressa allting med vinägretten.