Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris
Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris
Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris

Vitlök-Ingefära kyckling med gurka och jasminris

349246054300004
Jasminris3 dl vatten1 krm salt1 fp jasminris, 150 gVitlök-ingefära kyckling1 gul lök1 bit ingefära till 1 msk hackad ingefära1 vitlöksklyftor1 fp strimlad kycklingfilé, 300 g½ tsk salt½ tsk kanel½ krm kardemumma½ msk sambal oelek2 msk neutral olja1 gurka1 msk japansk soja1 lime½ msk socker
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en bunke och traktörpanna.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Vitlök-ingefära kyckling: Skala lök, ingefära, vitlök och hacka. Blanda i bunken tillsammans med kyckling, salt kanel, kardemumma och sambal oelek. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek alltsammans i ca 10 min. Banka gurka lite försiktigt och skär i ca 2 x 2 cm bitar undertiden.4. Tillsätt gurkan i kycklingen, stäng av värmen och tillsätt japansk soja, rivet limeskal, lime saft och socker.5. Servera direkt ur pannan med riset vid sidan av.